Teslaloot.com

Test af CampMode i -7°

Har længe haft tanken om at teste min Tesla Model 3. Især her i de lidt koldere måneder, hvor klimaet har en "faktisk" virkning på bilen. Nu blev det så aktuelt med en lille vandre/campingtur hvor bilen skulle være mit shelter/soveplads for natten.

Opladning på Møns Klint

Det første jeg undersøgte var om min el-udbyder E.ON havde ladestandere på Møn. Og ja, det viser sig via PlugShare at det kun er E.ON der har standere på østsiden. Dog kan man worstcase altid oplade via Easypark med E.ON.

Mikroeventyr i Tesla Model 3 - Møns Klint

Jeg har overnattet flere gange i min Tesla og det første step er anskaffelse af madras. Den billige løsning er en Hilding Sweden som passer fint i en Tesla Model 3. Ellers en Tesmat som fylder markant mindre. Begge er fine løsninger og man problemfrit sove 2 personer.

Testede lidt forskellige temperaturer for at finde et sweetspot og også uden varme på (det blev halvkoldt). Mit valg til de dage fra frysepunktet og ned til minus -7° er CampMode blæser på 2-4 Ned/midt blæs så varmen stiger op. Jeg oplevede ikke at der blev særlig fodkoldt ved brug af sovepose, men rygterne siger der godt kan blive ret fodkoldt! Jeg påtænker det er grundet overnatning med dyne og hovedpude. Brug sovepose om vinteren!.

Overall sov jeg rigtig godt begge dage og uden de store udfordringer andet end strøm. Mit estimerede forbrug på de her kolde dage (Tesla Model 3 SR+) er omkring 20-30% strøm på en nat afhængigt, af hvor meget man skruer op for blæseren. Støjen er også reduceret markant når blæseren er under niveau 3 og er endnu et skridt på vejen til en god nattesøvn.

Jeg er 1.86 i højden og kan ligge udstrakt hvis jeg ligger på skrå. Er man højere end 1.90 bliver benpladsen en smule trang.

Jeg synes virkelig det er en fed måde at overnatte på hvis man skal på små ture. Kan kun anbefale man prøver det af, især her i 2021 hvor vi jo alle sammen skal rejse lidt alternativt. Plus det en god måde at være mobil på.

  • Madras
  • Sovepose
  • Klima Ned/midt blæs på niveau 2-4
  • Hovedpude

4 gode råd til turen

Det er et must at kunne dække sideruderne til.! Har selv manglet dette ved overnatning. Det er essentielt med lidt privatliv især på rastepladser eller p-pladser.

For at undgå beskadigelse på læderet når man ligger bagsædet ned, anbefaler jeg du lægger et håndklæde over sikkerhedssele spændet da de kan afgive mærker.

Del bilen op når man rejser to eller flere. Split bilen op i midten så føreren bruger pladsen i venstre side og passageren i højre side. Frunken kan være fælles til mad, drikkelse da den er uafhængig af kølesystemet.

Få styr på stumperne i dagslys, når mørket falder på er det ikke nemt at finde ting der ligger under sædet eller andre små kringelskroge. Eventuelt hav hæng en pandelampe ved nakkestøtten i førersiden.